Gigt

Akupunktur har vist sig effektivt til smertelindring af gigt og de ofte stærke smerter, som disse lidelser giver.

De hyppigste former for gigt i knoglerne er leddegigt, slidgigt og urinsyregigt.

Leddegigt

Ca. 35.000 danskere lider af gigt i leddene, som skyldes en fejl i immunsystemet, der er gået til angreb på kroppens egne celler. På sigt kan leddegigt gradvist ødelægge brusk og knogler. Leddegigt er ofte kronisk og behandles medicinsk. Akupunktur har vist sig effektivt til at smertelindre leddegigt.

Slidgigt

Har du slidgigt ødelægges brusk og væv omkring dine led. Over 300.000 danskere er diagnosticeret med slidgigt, og det er dermed den mest udbredte gigtlidelse i Danmark. Akupunktur har vist sig effektivt til at smertelindre slidgigt. Læs mere Gigtforeningens hjemmeside.

Urinsyregigt

Urinsyregigt kommer fra et for højt indhold af urinsyre i kroppen. Det er en af de mest udbredte gigtsygdomme i Danmark. I visse tilfælde går det ud over leddet i storetåen. Normalt vil nyrerne udskille urinsyren, men for nogle sker det så ikke så godt som ønsket. Ur

Nogle får kun få anfald af urinsyregigt, mens andre er mindre heldige og jævnligt får de smertefulde anfald. Den sidste gruppe bør behandles medicinsk.

Akupunktur har vist sig effektivt til at smertelindre slidgigt. Læs mere Gigtforeningens hjemmeside.

Smertelindring af gigt i musklerne

De hyppigste former for gigt i musklerne er smerter i sener, muskler og bindevæv. Det kommer til udtryk som muskelinfiltrationer (myoser), fibromyalgi, seneirritation (fx tennisalbue) og betændelse i kroppens slimsække.

Nogle gange går det i sig sig selv igen, men desværre er der som oftest tale om en kronisk lidelse, der kræver vedvarende behandling, såsom fysioterapi, medicin og operationer.

Som akupunktør kan jeg kan gå ind og smertelindre og forbedre bevægelsen.

Læs mere om gigt i musklerne på gigtforeningens hjemmeside