Skuldersmerter

Din skulder er et kompliceret led, da der i dette led samles tre knogler: kraveben, skulderblad og overarmsknogle. Disse tre danner led med hinanden og medvirker til at bevæge armen og skulderen. Smerter i skulderen kan opstå i muskel senerne, i slimsækkene omkring leddet eller i forbindelse med forrykkelse af en knogle eller et brud. Smerterne opstår typisk ved

  • Et tryk af senerne der omgiver leddet, f.eks. pga. fald
  • Betændte slimsække pga. ensartede bevægelser
  • Slag eller fald
  • Gigtsygdomme
  • Frossen skulder med skrumpning af ledkapslen

Frossen skulder

En frossen skulder hæmmer bevægeligheden i leddet markant. Skulderen kan behandles effektivt og uden bivirkninger med akupunktur

Årsager til en frossen skulder

Der er forskellige årsager til frossen skulder. Fx kan en kraftig belastning, fra et fald, fører til at ledkapslen skrumper, så bevægelse af skulderen i alle retninger nedsættes. I andre tilfælde er årsagen en betændelse i slimsækken, der ligger over skulderrundingen. nogle gange kender man ikke årsagen.

Sådan føles en frossen skulder

Sædvanligvis opstår der stærke smerter i skulderen, og i løbet af nogle få måneder kommer der bevægelsesindskrænkning i skulderleddet, så alle bevægelser er reduceret. man kan f.eks. ikke løfte armen eller spænde bh’en. Nogle kan ikke tåle at ligge på skulderen pga. smerter med dårlig søvn til følge.

Lægelig behandling

Sædvanligvis tilrådes lette smertestillende midler. Ved manglende effekt kan man injicere binyrebarkhormon i skulderleddet og i slimsækken, hvis denne er betændt. Forskellige operationer har været forsøgt, hvor man gennemskærer ledkapslen, men disse operationer er forbundet med betydelige komplikationer, hvorfor en vis tilbageholdenhed tilrådes.

Akupunkturbehandling af en frossen skulder

Da over 90% oplever gode resultater med den rette akupunkturbehandling, er det den absolut bedste behandlingsform. Akupunkturbehandlingen er uden bivirkninger og effekten af behandlingen viser sig hurtigt.

Tag en snak med mig, om hvordan du kan få din skulder til at fungere ordentligt igen med akupunktur.

Andre årsager til smerter i din skulder

Da skulderleddet er så komplekst, så kan smerter også komme af mange andre årsager. Nogle af dem er:

  • Irritation af sener og slimsække samt afledt irritation af ledkapslen giver en frossen skulder og mange smerter og problemer.
  • Afklemning af sener omkring skulderleddet kan også være smertefuldt.
  • Skuldersmerter opstår også ofte, hvis man har hårdt fysisk arbejde, hvor man løfter meget. Men også mange med kontorarbejder døjer med myoser i skulderen.

Konsekvensen af at have så ondt i skulderen er ofte, at armene ikke kan bevæges frit, og måske ikke kan løftes op over hovedet.

Hvad enten du har smerter grundet muskelinfiltrationer, efter brud, gigt, eller andet, så kan akupunktur hjælpe dig af med smerterne – helt eller delvist.

Akupunkturbehandling mod smerter

Jeg hjælper dig af med smerterne – ring til Ole på tlf.: 26 24 85 67 eller 28 41 16 34 eller send en mail til ole@braku.dk

Se mere påsundhed.dk