Seneskedehindebetændelse

Seneskederne er de rør, som musklernes sener løber igennem. Seneskederne skal nedsætte gnidningsmodstanden der hvor senerne skal passere knogler og led og gør, at senerne kan bevæge sig let og ubesværet. Længerevarende og/eller hård belastning kan føre til, at seneskederne bliver irriterede  med ømhed og hævelse til følge. Seneskedehindebetændelse er derfor ikke (som navnet siger) en betændelsestilstand men en inflammation/irritationstilstand. Tilstandens symptomer kan dog godt ligne en betændelsestilstand, da senen hæver, gør ondt og bliver rød og varm. Den kan evt. knitre når man trykker på den.

Behandling af seneskedehindebetændelse

Smerterne i senen kommer typisk, når man belaster den, og forsvinder, når man holder den i ro.  Den mest effektive måde at holde seneskedehindebetændelse væk på er derfor at skåne senen, så snart man mærker smerterne. Har smerterne bidt sig fast kan udspænding, varme omslag og evt. gigtmedicin hjælpe på smerterne og irritationstilstanden i seneskeden. Hvis dette ikke hjælper, kan man evt. blive nødt til at lægge en gipsskinne, så man tvinger senen i ro. Kun i svære tilfælde opererer man for seneskedehindebetændelse.

Akupunktur hjælper

Jeg hjælper dig af med irritationstilstanden og med smerterne – ring til Ole på tlf.: 26 24 85 67 eller 28 41 16 34 eller send en mail til ole@braku.dk.