Overvægt

Vægtab og akupunktur

Som akupunktør og ergoterapeut får jeg ofte spørgsmål omkring overvægt. Kan man tabe sig ved hjælp af akupunktur? Er der bestemte øvelser eller kostråd?

Jeg anbefaler ofte mine patienter at kombinere bestemte bevægelsesøvelser, urter og akupunktur behandlinger.

Hvorfor man bliver overvægtig, kan der være mange årsager til. nogle af dem er kost, sygdom, væske i kroppen, negative følelser eller medicin.

Overvægt kan komme af negative følelser

En af de største synder i forhold til overvægt er dog de menneskelige følelser. Negative følelser får os til at spise mere og mere usundt. Er man hårdt presset i hverdagen, fx på jobbet, så er det fristende at tage noget til den søde tand. Det dulmer ens negative følelser! Man føler det hjælper, og det gør det i øjeblikket imens man nyder den dejlige pose chips. Men kort efter man har spist det, begynder kroppen at reagere på det. Man bliver flad og energien i kroppen bliver mindre. Man bliver træt og hjerneprocessen forsætter. Næste dag står man i samme problem og chipsposen kommer igen i indkøbskurven. Sådan forsætter det indtil en dag, hvor, man opdager at man har taget 10 kg på.

Det er hårdt for din krop med de ekstra kilo

Et lille forsøg.

Tag 5 kg i højre samt venstre arm. Stå i 2 min og mærk, hvor belastende det bliver i armene og resten af kroppen. Dette overskud af kg skal din krop bære rundt på. Det belaster dine organer, især dit hjerte, der skal arbejde hårdere. Overvægt kan give mange forskellige følgesygdomme.

Hvad kan jeg gøre for at hjælpe?

Første fase handler om at danne et billede af dig som person, din hverdag, dit helbred og lignende. Hvad kan have skyld i din overvægt.

Dernæst rådgiver jeg i urter som er gode at tage til vægttab. Jeg vejleder samt demonstrerer i nogle indre øvelser som styrker forbrændingen, samt får dig mentalt til at slappe af.

Jeg behandler typisk i 4 til 5 dage med akupunktur afhængig af hvor modtagelig du er, samt grunden til vægtproblemet.